Mam zrobione pokłady po łuku i przyszedł czas by myśleć już o galeryjkach.I tu pojawia się problem,ponieważ nie wiem którą wersję wybrać: galerie po łuku czy galerie proste? Podpowiecie,pomożecie,doradzicie? Skoro są pokłady po łuku to i galerie powinny być po łuku,sam nie wiem.
Wysłany: 2024-04-24, 11:40
Dziadek Wiceadmirał królewski Admirał Wszechflot i Mórz
Wysłany: 2024-04-24, 11:40
Jeśli nie chcesz się "zapętlać" i masz zamiar kiedyś ukończyć dzieło korzystaj puki jest dostępny blog na stronie DeA.
Osobiście doradzam proste pokłady galeryjek choćby z jednej prozaicznej przyczyny. Wszystkie okna i drzwi wejściowe ścianek tylnych galeryjek są dopasowane ściśle do pokładów prostych. I już tylko to w zasadzie warunkuje ten wybór.
_________________ Jestem tylko rzemieślnikiem wśród artystów
Flagi do modelu Soleil Royal od Mantua Model w skali 1/77 i flagi które były dołączone do zeszytów z wydawnictwa w skali 1/70.
No nie wiem,jak dla mnie flagi od De Agostini wydają się bardzo małe
Niewiele osób już cokolwiek wstawia na forum.Niestety,ale dopóki są oglądający to forum nie padnie całkiem.
Skusiłem się jednak na wersję kolorystyczną niebiesko-żółtą.Będą lekkie zmiany w malowaniu choćby futryny furt działowych zamierzam pomalować na czerwono a wewnętrzne burty malować w kolor odbojnic-żółta ochra.
Niedługo,może na dniach wstawię zdjęcia galeryjek i całego modelu.
Obecnie wiercone są otwory w furtach działowych pod działa.
Coś tam się działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum