To już chyba 2-ga kolekcja (Czerwony Baron), w której jest instrukcja w pdf, co mi osobiście się bardzo podoba http://www.hmsvictory.pl/elementy_statku.php
Natomiast rażące jest (przynajmniej dla mnie) określenie dot. HMS Victory >>STATEK.
Mnie uczono, że jednostka wojenna to OKRĘT (w Polsce ORP przed nazwą jednostki), natomiast STATEK to jednostka cywilna (handlowa, pasażerska i inne).
HMS Victory jest okrętem, do tego liniowcem 1 rangi, trójpokładowcem.
Witam
Nie wiem czy mogę się tu wypowiedzieć ale powiem.
Model z fotki powyżej jest wykonany perfekcyjnie i trzeba to przyznać, ale niestety ma wiele przekłamań rzeczywistości,,, między innymi furty z podwójną ramką, stewa dziobowa ma inny układ desek i te szpary między deskami są zdecydowanie za bardzo przeskalowane, natomiast jeśli chodzi o tę nadbudówkę na rufie to była zlikwidowana przed bitwą pod Trafalgarem.
To tyle co widzę po powrocie z piwka, chciałem nic nie pisać, ale mnie pokusiło, mam nadzieje, że rano nie będę tego żałować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum